Mézek gyógyhatásuk szerint

Akácméz

  • nem kristályosodik
  • fertőtlenítő, méregtelenítő, köhögéscsillapító
  • májregeneráló hatása van
  • általános immunerősítő
  • csillapítja a lázat
  • hozzájárul a fáradtság leküzdéséhez
  • jótékony hatással van az idegrendszerre
  • csökkenti a gyomorsavat
  • segít a gyomorfekély kezelésében
  • kiváló erősítő idősek, gyermekek, terhesek és lábadozók számára, akik egy betegség vagy műtét utáni felépülési időszakban vannak
  • tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag

Selyemfű méz

  • világos színű, jellegzetesen fűszeres, kissé vaníliás ízű méz
  • virágpor érzékenyeknek ajánlott
  • kiemelkedően magas gyulladáscsökkentő hatás
  • vérnyomás szabályozó
  • nehezen kristályosodik
  • sebek, fertőzések, égések kezelésére ajánlható
  • fogyasztása elsősorban önmagában ajánlott
  • izomfájdalmak esetén pakolásokhoz, masszírozáshoz használható

Napraforgó méz

  • íze a terméshez hasonlítható, aromás, ízletes
  • frissen sűrűn folyó, szirupszerű
  • kristályosodik
  • fejfájás, köhögés, megfázás esetén hasznos
  • vizelethajtó, lázcsillapító, érösszehúzó hatás
  • idegfájdalmak ellen is hatásos
  • étvágyfokozó, emésztést javító
  • magas vérnyomás ellen is jó
  • magas ásványanyag tartalma van
  • segít a prosztata megbetegedésénél
  • csökkenti a magas koleszterint és az érelmeszesedést
  • sütéshez, kenyérre kenve, teába is kiváló
  • erősíti a szervezetet
  • magas savtartalma miatt gyomorsavtúltengés esetén nem ajánlott
  • véd egyese daganatos megbetegedések ellen

Vegyes méz

  • székrekedés, gyulladások, fájdalmak esetén javasolt
  • különféle virágok nektárjából tevődik össze, ezért tápérték szempontjából a legértékesebb mézünk
  • jótékony hatással van a májra és szívre
  • növeli a vér hemoglobin szintjét
  • enyhíti a fizikai és pszichikai fáradtságot
  • serkenti a sebgyógyulást
  • hajlamos kristályosodásra
  • natúr fogyasztásra és sütemények ízesítésére is alkalmas
  • nyugtat, fertőtlenít

Megjegyzés: forrás az internet